Eltervezték

2022.02.07. 15:38

Telelopták a kocsit Komáromban, pechjükre a szomszéd szabadnapos rendőr meglátta

A két szlovák férfi együtt dolgozott egy tatabányai építkezésen. Egyszer úgy gondolták, nem mennek haza üres kézzel.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A lopás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két szlovák állampolgárságú férfival szemben, akik Magyarországon dolgoztak és hazafelé tartva szigetelőanyagot loptak egy építési területen – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 33 és a 38 éves szlovák állampolgárságú férfi 2021. augusztusban együtt dolgozott egy építkezésen Tatabányán. Melóba napi rendszerességgel az egy gépkocsival jártak Szlovákiából, Komárom érintésével.  Út közben az egyik férfi megfigyelte, hogy egy komáromi, építés alatt álló, bekerítetlen ingatlanon szigetelőanyagokat tárolnak.

A két férfi 2021. augusztus 31-én késő este indult haza Szlovákiába az autóval, amit az egyikük vezetett. Amikor Komáromba értek, 22 óra körül behajtottak a bekerítetlen ingatlanra. Ott munkához láttak: 17 darab, összesen 315 ezer 520 forint értékű szigetelőanyag bálát pakoltak a gépkocsi rakterébe.

A gyanús mozgására azonban felfigyelt a szomszéd: egy szabadnapos rendőr, aki tudta, hogy a házban nem lakik senki. A szemtanú értesítette szolgálatban lévő kollégáit, és elárulta nekik a kisbusz rendszámának töredékét, amit megjegyzett, mielőtt az elkövetők elhajtottak a helyszínről.

N

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ezzel a segítséggel forró nyomon indulhattak az egyenruhások az elkövetők után. Fél órán belül, a Monostori hídnál a Komáromi Rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottja el is fogta a tetteseket, akik Szlovákiába akartak menekülni.

A lopott szigetelőanyagot lefoglalták, így a sértett kára megtérült. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság az elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában