Halálra szúrta

2022.02.23. 12:27

Sokallja a 12 évet a 17 éves tatabányai testvérgyilkos

A Győri Ítélőtábla ítélheti el másodfokon azt a fiatalt, aki 2020 májusában megölte testvérét.

Kemma.hu

A gyilkosság idején a fiú még csak 17 éves volt. Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett aznap, és kocsijával lesodródott az útról. Ekkor, hátrahagyva a fának ütközött kocsit, hazament a testvérével közös otthonukba. Mivel nem tudott bejutni a lakásba, kiabált és rugdosni kezdte a bejárati ajtót.

A felbőszült fiút a testvére beengedte, ám az folytatta a kiabálást, amiből dulakodás lett. Az agresszívvá vált kamasz ekkor elővette az előszobában tartott bajonettkését, és mellkason szúrta fivérét. R. D. ezután elmenekült a helyszínről, de előtte még szólt a szomszédnak, hogy hívjon mentőt. Ők azonban már hiába sietettek a testvér segítségére, az életét nem tudták megmenteni.

A Bors beszámolója szerint az elsőfokon eljárt Tatabányai Törvényszéken a gyilkos 12 évet kapott, azzal, hogy legkorábban 8 év után szabadulhat, illetve korábbi, 1 év hat hónapos büntetését is le kell ülnie. A fiú ügyvédje enyhítésért fellebbezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában