Előkészítő ülés

2022.02.23. 11:04

Halálos esztergomi ütés után 3,5 év börtön: nem hagyhatja el Baranyát a férfi

Első fokon három és fél év börtönbüntetést kapott a férfi, akinek egyetlen ütése miatt életét veszítette a lakótársa egy esztergomi munkásszállón.

Fotó: Shutterstock

Ahogy arról beszámoltunk, február 23-án előkészítő ülésen tárgyalták annak a férfinak az ügyét, aki tavaly január 1-jén a hajnali órákban ököllel olyan súlyos sérülést okozott lakótársának, hogy az később belehalt a sérüléseibe. A Tatabányai Törvényszék a mai napon előkészítő ülésen ítéletet hozott a férfival szemben. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a halált okozó testi sértés miatt indult ügyben  3 év 6 hónap börtön büntetésre ítélték a férfit, valamint 4 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. 

A támadó az előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így született meg az ítélet. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítését fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős. A bíróság megszüntette a vádlott letartóztatását és bűnügyi felügyeletét rendelte el Baranya megye területére.

Ahogy azt a megyei főügyészség helyettes szóvivője, dr. Borbély Veronika felidézte, a vádlott és későbbi áldozata egy esztergomi ingatlanban közösen lakott. Itt ütötte meg 2021 első hajnalán a lakótársát a férfi. Mindketten ittasak voltak. A lakótárs olyan szerencsétlenül esett, hogy beütötte a fejét a padlóba. Koponya- és agyi sérüléseket szenvedett. Életveszélyes állapotba került, többször megműtötték, de szervezete február 5-én feladta a harcot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában