Jó üzletnek tűnt

2022.02.23. 08:48

Fesztiváljegyekkel ügyeskedett, 350 ezerrel verte át áldozatát a tatai csaló

Tevékeny megbánás miatt szűnt meg az ügyészségi eljárás azzal a nővel szemben, aki az okozott kár megtérítésével jóvá tette a bűncselekménnyel okozott sérelmet.

Kemma.hu

A Tatai Járási Ügyészség a csalás vétsége miatt indult eljárást tevékeny megbánás miatt szüntette meg azzal a nővel szemben, aki közvetítői eljárásban az okozott  kár megtérítésével tette jóvá a bűncselekménnyel okozott sérelmet – tájékoztatott dr. Reszl Ildikó, a Komárom-Esztergom megyei Főügyészség főügyésze.

A tényállás szerint az elkövetőtől a tatai sértett 2020. március hónapban, majd ezt követően néhány hónapon belül további 2 alkalommal összesen 30 darab fesztiváljegyet vásárolt az interneten keresztül, amelyekért a 350 ezer forintos vételárat át is utalta a nő bankszámlájára.

A csaló jegyárus erre 10 darab jegyet megküldött a sértettnek, de ezekről kiderült, hogy hamisak. A többi jegyet már meg sem küldte neki. Az ügyészség a büntetőeljárást felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta, amelyben az elkövető megfizette a sértettnek a 350 ezer forintos kárt, ezzel pedig a bűncselekmény káros következményeit jóvátette. Az ügyészség az eljárást ezért megszüntette vele szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában