Három az egyben

2022.02.03. 15:45

Felháborító videó: Oroszlányban mutatta be az autós, miből lesz a tragédia

Nem adott elsőbbséget a zebrán átkelő gyalogosnak és forgalom elől elzárt területen előzött egy autós Oroszlányban.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Néhány másodperc leforgása alatt követett el három szabálysértést Oroszlányban egy fiatal női sofőr. A Dózsa György és a Népek barátsága utca kereszteződésében lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen egy nő haladt át január 26-án délután. Egy, a Borbála út felől érkező gépkocsi sofőrje megállt, elsőbbséget biztosítva a gyalogosnak. Egy másik autó vezetője azonban a forgalom elől elzárt területen megelőzte ezt a járművet és anélkül, hogy a gyalogosnak megadta volna az elsőbbséget, továbbhajtott.

Az esetről a térfigyelő kamera felvételt készített, az elkövetőt ez alapján azonosították az oroszlányi rendőrök. A 22 éves nő ellen szabálysértési eljárást indítottak – adta hírül a police.hu, akik az eset kapcsán felhívták a figyelmet a legfontosabb tudnivalókra.

Figyeljünk a gyalogosokra - A járművezetők mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket! A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad. Kérjük, hogy mindig kellő körültekintéssel, a közlekedési szabályok betartásával közlekedjenek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában