Illegális bevándorlás

2022.02.09. 19:04

A mezőőr és a rendőrök kapcsolták le a migránsokat Esztergomnál

Az esztergomi rendőrök több a szabályszegőt kiszűrését a közterület-felügyelet munkatársaival szervezett akcióban. Ezen belül kaptak el két bevádorlót is.

Kemma.hu/police.hu

Forrás: police.hu

A rendőrök ismét a társszervekkel közösen végeztek közös ellenőrzést Esztergomban február 8-án napközben. Az akcióban résztvevők közrendvédelmi és közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a városban. A cél ismét a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt.

Kiszűrték a szabálytalan sofőröket (Forrás: police.hu)

A rendőrök összesen 24 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, 1 személyt pedig feljelentettek. Az ellenőrzés ideje alatt a megállás és várakozás tilalmát 21 esetben szegték meg. Vezetés közben kézben tartott mobiltelefon miatt 2 sofőr kapott bírságot, 1 járművezetővel szemben pedig a gyermek biztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt szabtak ki bírságot az egyenruhások.

Több esetben is intézkedtek a rendőrök Esztergomban (Forrás: police.hu)

A nap folyamán a rendőrök és a közterület-felügyelők, valamint egy mezőőr is intézkedett azzal a két illegális migránssal szemben, akiket a 11-es és a 117-es számú út kereszteződésében fogtak el. A két férfi marokkói állampolgárnak vallotta magát, azonban az országban való jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában