Összehangolt akció

2022.02.04. 11:00

78 sofőrt ellenőrzött 8 rendőr, 3 közterület-felügyelő és 2 polgárőr Esztergomban

A közrendvédelmi és közlekedésrendészeti ellenőrzés célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve szabálytalanságokat elkövető autósok kiszűrése volt.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei közterület-felügyelőkkel és polgárőrökkel közösen végeztek ellenőrzést február 3-án napközben. Az összehangolt akció 13 résztvevője közrendvédelmi és közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott Esztergom – Kertvárosban, a Kinizsi Pál, a Dobó István és Székely Mihály utcákban. A cél többek között a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve szabálytalanságokat elkövető autósok kiszűrése volt.

A rendőrség összesen 35 esetben szabott ki helyszíni bírságot, 7 esetben pedig közigazgatási bírságot. Egy körözött személyt is elfogtak, akit később szabadítottak.

Forrás: police.hu

A behajtási tilalmat 2 járművezető hagyta figyelmen kívül, biztonsági övet 5 nem használt. A megállás és várakozás tilalmát 27 esetben, az elsőbbség és az előzés szabályait 3 esetben szegték meg. Vezetés közben kézben tartott mobiltelefon miatt egy, a kanyarodás és megfordulás szabályai miatt szintén egy sofőr kapott bírságot. A rendőrök a társszervekkel közösen a jövőben is végrehajtanak majd hasonló ellenőrzéseket– adta hírül a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában