Illegális bevándorlás

2022.01.19. 06:31

Töretlen az embercsempészet az M1-esen: most Tatabányánál fogtak 11 migránst

Az 51 éves szerb sofőrt Tatabánya térségében ellenőrizték a rendőrök. Az egyenruhások a sofőr autójában 11 szír migránst találtak bezsúfolva.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvár Osztálya jelzése alapján a rendőrök január 18-án 19 óra 45 perckor ellenőriztek egy személygépkocsit az M1-es autópálya 54-es kilométerszelvényében Tatabányánál, amit egy 51 éves szerb állampolgár vezetett. A járműben 11 fő, magát szír állampolgárnak valló személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. A rendőrök a sofőrt és utasait elfogták és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az egyenruhások az illegális migránsokkal szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el. A szerb sofőrrel szemben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában