Rongálás

2022.01.11. 12:29

Négyszer szúrt 16 centis késével a dorogi gumigyilkos

A férfi bukta a korábbi magánlaksértésért kapott próbaidőt, most távollétében hozott ítéletet vele szemben az Esztergomi Járásbíróság.

Kemma.hu

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Az Esztergomi Járásbíróság a kisebb kárt okozó rongálás miatt indult ügyben a vádlott távollétében hozott ítéletet azzal a férfivel szemben, aki egy 16 centiméteres pengehosszúságú késsel kiszúrta egy gépjármű gumiabroncsait Dorogon.

Az eset 2020. szeptember 15-én 21 óra körül történt egy lakótelepi ingatlan előtt. A férfi, akit korábban az Esztergomi Járásbíróság magánlaksértés vétsége miatt 2 évre próbára bocsátott, az autó mind a négy kerekét kiszúrta.

Nem kímélte a Dorogon parkoló autót a férfi (Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

A bíróság a vádlott korábbi büntető ügyét ezen ügyhöz egyesítette, a próbára bocsátást megszüntette, és a vádlottal szemben rongálás, valamint magánlaksértés miatt halmazati büntetésként 396 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. Ezen kívül elkobozta a kést és kötelezte a vádlottat a sértettnek okozott 63 ezer 800 forint összegű kár megtérítésére is – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjétől.

Mind a négy gumit kiszúrta (Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő 3 napot kért a jognyilatkozat megtételére, így az nem jogerős – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában