Bírósági döntés

2022.01.07. 10:28

Gyilkosság Bajóton: letartóztatták a 37 éves baltás nőt

A Tatabányai Járásbíróság végzése nem végleges, mert ellene fellebbezett a gyanúsított.

Kemma.hu

Rendőrségi helyszínelő a tetthelyen

Forrás: police.hu

Mint megírtuk, élettársa ölte meg azt a 63 éves férfit január 1-jén Bajóton, akinek a holttestére a rokonai találtak rá január 4-én saját otthonában. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított nő és a férfi egy bajóti ingatlan felett található pincében éltek élettársakként, közöttük rendszeresek voltak a veszekedések.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-nak elmondta: az ittas állapotban lévő nő január 1-jén a késő esti órákban a házban előzetes szóváltást követően bántalmazta élettársát, több alkalommal, nagy erővel, ököllel, majd baltával megütötte a sértett fejét.

Ezt követően a gyanúsított egy kabáttal letakarta a férfi felsőtestét, a kabát alá fahasábokat és papírt tett, majd a papírt meggyújtva felgyújtotta az ekkor már eszméleténél nem lévő és nem mozduló élettársa testét, majd elhagyta a helyszínt. A sértett halála a koponyára mért többrendbeli, nagy erejű erőbehatás eredményeképpen kialakult nyílt agyroncsolódás miatt következett be.

A férfi a helyszínen életét vesztette. Az elkövető 37 éves nőt néhány órán belül elfogták. A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói emberölés bűntettének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta a nő letartóztatását.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája egy hónap időtartamra elrendelte a nő letartóztatását. A letartóztatás elrendelésére a bűncselekmény jellegére, a nyomozás kezdeti szakaszára és érdekeire tekintettel került sor, illetve megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. A Tatabányai Járásbíróság letartóztatást elrendelő végzése nem végleges, mivel a gyanúsított fellebbezést jelentett be az ellen. A védő az ülésen nem volt jelen, így számára 5 nap biztosított a jognyilatkozat megtételére, adta hírül a Tatabányai Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában