Helyi kék hírek

2021.12.10. 14:00

Testvérgyilkosság Esztergomban: eltörte a bordáit, de nem hívott hozzá mentőt

Halált okozó testi sértés miatt indult büntetőügy és történt vádemelés a sérült testvérével együtt élő férfival szemben. A Tatabányai Törvényszék december 10-én hozott ítéletet.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt a halált okozó testi sértés bűntette miatt indult büntető ügyben azzal az esztergomi, büntetlen férfival szemben, aki 2020. tavaszán úgy leszorította az ágyra testvérét, hogy ő ennek következtében sorozatos bordatörést szenvedett. A Tatabányai Törvényszék december 10-én hozott ítéletet az előkészítő ülésen.

Amint arról korábban beszámoltunk, a vádlott és testvére együtt éltek egy esztergomi családi házban. A sértettről mentális betegsége miatt a vádlott gondoskodott. 

2020-ban, egy tavaszi napon a sérült férfi ideges lett, a vádlott pedig nem tudta őt megnyugtatni, ezért lelökte az ágyra, majd teljes testével ráfeküdt az alapbetegségétől erősen lesoványodott férfira, és a mellkasát legalább 40 másodpercig összenyomva lent tartotta őt maga alatt. A testvér ettől látszólag megnyugodott, ekkor a vádlott leszállt róla. Azonban a férfi a leszorítástól többszörös bordatörést szenvedett, a róla gondoskodó, őt bántalmazó családtagja viszont nem kért neki orvosi segítséget.

Valamivel később az ekkorra már rossz állapotban lévő, mentálisan sérült férfi 2020. március 11-én esztergomi otthonában ismételten ideges lett, a szoba ajtaját csapkodta, kezével a falat ütötte. A vádlott nem tudta őt megnyugtatni, ezért magára hagyta. A sértett ekkor a tévékészüléket lerántotta és orrcsonttöréssel járó sérülést szenvedett.

A vádlott a zajra visszament a szobába, észlelte, hogy testvére magatehetetlenül fekszik a földön, ekkor mentőt hívott hozzá, és azok kiérkezéséig kísérletet tett a sértett lélegeztetésére is. A mentőszolgálat tagjai kiérkezésük után megkezdték a sértett ellátását, azonban az életét már nem lehetett megmenteni, a férfi a helyszínen meghalt.

A kórosan lesoványodott, legyengült férfi halálához a vádlott által okozott bordatörések, az azok ellátatlansága miatt kialakult keringési, légzési elégtelenség vezetett. A helyzeten tovább rontott a légzést akadályozó orrcsonttörés, amely állapotrosszabbító hatással bírt.

A Tatabányai Törvényszék december 10-én a vádirattal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, akivel szemben 2 év 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki – tudtuk meg dr. Borbély Veronikától, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

Az ügyész a vádlott terhére, súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása végett fellebbezést jelentett be, a vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet  – tájékoztatott Puskásné Sárközi Rita, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában