Drogdíler

2021.12.06. 12:16

Legalább tízszer adott el drogot, tatabányai garázsából egy kiló kábítószer került elő

Egy hónapra elrendelték a 35 éves férfi letartóztatását. Annak megalapozott gyanúja is fennáll, hogy a tárgyalás előtti napokban marihuánát fogyasztott.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A gyanúsított egy általa bérelt és használt tatabányai garázs szerelőaknájában összesen bruttó 999,90 gramm kábítószer tartalmú anyagot, amfetamint, továbbá nettó 360,8 gramm és nettó 967,3 gramm kábítószergyanús anyagot rejtegetett. Ezen felül ott tartott egy mérleget, két kábítószergyanús anyaggal szennyezett kanalat, összesen 137 darab tiszta simítózáras tasakot is.

De annak a megalapozott gyanúja is fennáll, hogy a gyanúsított december 2-án 6 óra 55 percet megelőző időben marihuánát fogyasztott. A Tatabányai Járásbíróság a kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben 1 hónapra elrendelte a 35 éves, tatabányai férfi letartóztatását a december 3-án tartott ülésen – tudtuk meg Puskásné Sárközi Ritától, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkárától.

A bíróság a letartóztatás elrendelésénél figyelembe vette az elkövetés konspiratív jellegét, mely alapján feltételezhető, hogy ha a gyanúsított szabadlábon marad, akkor a büntetőeljárásban résztvevő személyeket befolyásolná, a bizonyítékokat elrejtené, megsemmisítené, de fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és a védője az ellen fellebbezést jelentett be. Az indítvány szerint a gyanúsított 2021. év elejétől legkevesebb mint 10 alkalommal, alkalmanként 1-2 gramm kábítószer tartalmú anyagot, marihuánát értékesített egy tatabányai lakosnak, illetve ugyanezen időpontban más, ismeretlenül maradt személyeknek pontosan meg nem határozható fajtájú és mennyiségű kábítószert adott el – tájékoztatott dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában