Vesztegetés

2021.12.08. 15:59

„Okosba” akarta megoldani a férfi Oroszlányban, nem kellett a zsaruknak a 20 ezres

Az oroszlányi bosnyák férfi abban bízott, hogy egy 20 ezressel meg tudja oldani a dolgot, végül a bíróságon találta magát, ahol felfüggesztettet kapott.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint hivatali vesztegetés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Törvényszék december 8-án, bíróság elé állítás keretében döntött arról az oroszlányi lakhelyű, bosnyák férfiről, aki 2 rendőrt próbált megvesztegetni. A Tatabányai Törvényszék a férfit 1 év 6 hónap – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, valamint rendelkezett a vádlott által a rendőröknek felajánlott 20 ezer forintos bankjegy elkobzásáról is. Az ítélet jogerős.

A férfi december 6-án 00 óra 35 percet megelőző időben Oroszlányon közlekedett gépjárművével, amikor elhaladt egy rendőrautó mellett. A férfi a havazás ellenére növelni kezdte a sebességét, ezért a szolgálatot teljesítő rendőrök utána indultak, majd megállították. Az intézkedő rendőrök felszólították a férfit, hogy adja át az iratait, azonban ő csak az útlevelét adta át, a vezetői engedélyét többszöri felszólításra sem. Mivel az intézkedő rendőrök alkohol szagot éreztek, felszólították a férfit a szonda megfújására.

A terhelt ekkor elfordította a fejét, azt mondta, hogy „pici alkohol, 2 sört inni”, majd elővett a pénztárcájából több 10 ezer és 20 ezer forint címletű bankjegyet, melyből 20 ezer forintot kinyújtott az ablakon az intézkedő rendőrök felé. A rendőrök rászóltak, hogy tegye el és fújja meg a szondát, melyet többszöri felszólításra sem teljesített. Az intézkedő rendőrök ekkor felhívták a figyelmét, hogy kamerafelvételt fognak készíteni, mely nem akadályozta meg a bűncselekmény elkövetésében a terheltet és továbbra is nyújtotta a bankjegyet a rendőrök felé. Amikor a rendőrök ismételten felhívták a figyelmét arra, hogy a vesztegetés bűncselekmény, a bankjegyet végül letette és megfújta a szondát. A szonda 0,56 milligramm/liter értéket mutatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában