Ügyészség

2021.12.09. 12:48

Kirúgta alóla a lábát és ott ütötte, ahol érte az oroszlányi zebrán (videó)

Két, eddig büntetlen férfival szemben önbíráskodás bűntettének kísérlete, garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt indult eljárás. Az esetet kamera rögzítette.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az önbíráskodás bűntettének kísérlete, garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be két büntetlen férfival szemben. Egyikük a pénzét követelte a sértettől, miközben veréssel fenyegette őt, másikuk, a fia a zebrán verte meg áldozatát. Utóbbit térfigyelő kamera rögzítette.

A vádirat szerint az elkövetők: apa és fia 2020. július 28-án gépkocsival haladtak Oroszlányon, amikor az apa meglátta a gyalogló, neki pénzzel tartozó sértettet. A gépkocsit bódult állapotban vezető apa a gépkocsival megállt, kiszállt és odament a sértetthez, akitől a pénzét követelte.

A bódult férfi megfogta a sértett kezét, húzni kezdte, miközben veréssel fenyegette, hogy a követelésének nyomatékot adjon. A sértett el akart menni onnan, az apa azonban közvetlenül mellé lépett, ismét veréssel fenyegette, felé mozdult, mire sértett attól való félelmében, hogy őt megüti az elkövető, egyszer fejen ütötte. Ezután a követelőző férfi a földre rántotta a sértettet, vele dulakodni kezdett. A sértett letolta magáról a férfit, felállt, majd elindult az út túloldala felé.

Ekkor avatkozott közbe a férfi fia, aki nem tudott az apja követeléséről, csak azt látta, hogy a sértett letolja magáról az apját. Ezért ő is kiszállt asz autóból és elindult a sértett felé, aki ijedtében hátrálni kezdett, menekülése során az üldözője a zebrán a lábát kirúgta alóla és ököllel többször megütötte. A bántalmazás közben sértett kiabálva próbált segítségért kérni.

A verést a fiú egy járókelő nő felhívására hagyta abba. Ekkor a zebrán a sértett zsebéből kiesett, 34 ezer forint értékű telefont felvette és az úttest túloldalára dobta át. A mobil emiatt összetörött.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben az apával szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki, a szabadságvesztés próbaidejére rendelje el a pártfogó felügyeletét, míg a fiával szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki – tájékoztatott dr. Reszl Ildikó, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség főügyésze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában