balesetveszély

2021.12.03. 06:57

Ijesztő jelenet zajlott az M1-esen: betintázva cikázott a kamionos Lébénynél

A Magyar Közút munkatársai szúrták ki az eszeveszettül cikázó óriást a sztrádán. De még a megállítása után sem bírt magával a sofőr.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Magyar Közút

A lébényi mérnökség szakemberei november 24-én reggel, az M1-es Hegyeshalom felé vezető oldalon a gyorsforgalmi szakasz vége felé szúrtak ki egy kamionost, amely cikázva haladt és így a pálya mindkét sávját és még a leállósávot is szabálytalanul, teljes szélességben használta. A szakemberek 8 kilométer hosszan kísérték és feltartották a forgalmat, hogy senki ne próbálja megelőzni a veszélyesen közlekedő kamiont.

Bejelentést tettek közben a rendőrségnél is és a Hegyeshalmi Határátlépési Pontnál megállították, utána a gépkocsit körbe bójázták a Győr-Moson-Sopron-Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési és Balesetmegelőzési Portál járőreinek a kiérkezéséig. A sofőr közben egyszer tovább akart indulni és így majdnem nekiment az autónknak.

Kiderült, hogy a női sofőr ittasan vezetett, ezért a jogosítványát a helyszínen elvették a rendőrök és ittas járművezetés vétsége miatt eljárást indítottak ellene. Ráadásul a kamionban a gépkocsivezető mellett kiskorú lánya is ott utazott. Szerencsére a lébényi mérnökségünk helyzetfelismerésének és a rendőrség gyors és hatékony reagálásának, vagyis a társszervek együttműködésének köszönhetően nem történt baleset az ittas sofőr miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában