döbbenet

2021.12.03. 15:15

A házát is eladta a nő, hogy befektethessen, hihetetlen csalás áldozata lett

Kedvező befektetési lehetőséggel hitegették a nőt a csaló férfiak, akik több millió forintot zsebeltek be így. Az ügyészség most meghosszabbítaná letartóztatásukat.

Kemma.hu

Jelentős kárt okozó bűnszövetségben elkövetett csalás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség ismét indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását azoknak a férfiaknak, akik valótlan befektetési lehetőséggel ejtették tévedésbe a nőt. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványozta a két férfi letartóztatásának újabb két hónappal történő meghosszabbítását.

Az indítvány szerint a két férfi 2019. évben a nőnek egy jól jövedelmező, egy éves időtartamú befektetési lehetőséget ajánlottak. Ő a tulajdonát képező ingatlant eladta, a vételárból 2019. december 5-én 27 millió forintot adott át az elkövetőknek, akik az ígért hozamot nem fizették ki. Az egyik férfi 2019. decemberében azzal a valótlan állítással, hogy egy befektetés kapcsán pénzre van szüksége, két részletben összesen 7 millió forintot kért és kapott kölcsön a nőtől.

A két férfi bűntársa, egy harmadik férfi 2020. év elején valótlanul azt állította a nőnek, hogy egy jól jövedelmező amerikai ingatlan befektetési lehetőségről tud. A megtévesztett sértett a befektetéshez hitelt vett fel, ebben az egyik férfi közreműködött, az iratokhoz – a nő tudtán kívül – hamis munkáltatói igazolást csatoltak. A nő a bankból hitelként felvett 9 millió forintot az elkövetőknek átadta.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a két férfi letartóztatását egy hónapra rendelte el augusztus 12-én, majd határidejét legutóbb december 12-ig hosszabbította meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában