ítélet

2021.11.29. 07:16

Szétverte ismerőse arcát, majd bevitte a zuhany alá – börtön kapott az esztergomi férfi

Nem jogerősen börtöne ítélte a bíróság azt a férfit, aki egy esztergomi ingatlanban bántalmazta ismerősét.

Kemma.hu

A vádirat szerint a vádlott férfi és ismerőse 2019. május 24-én 17 óra körül az esztergomi társasház udvarán beszélgettek, ennek során az elkövető minden előzmény nélkül a másikat megveréssel fenyegette. A sértett kifejezte, hogy a vádlott hagyja őt békén, és elindult a lépcsőn a szobája felé.

Az elkövető ismerőse után ment, elkapta a ruhájánál fogva, és a lépcső aljában ököllel a sértett arcát többször nagy erővel megütötte. Miután a férfi abbahagyta a bántalmazást, felhúzta a másikat a lépcsőn az emeleti fürdőszobába, és betette a zuhany alá, majd lelocsolta vízzel.

Ezt követően betámogatta a sértettet a lakásába, ahol a sértett élettársának azt mondta, hogy a sértett elesett és így szerezte a sérüléseit. A sértettnek két hónap alatt gyógyuló többszörös arccsonttörése, valamint súlyos szemsérülése keletkezett, a bal szemére megvakult. Az ügyészség az elsőfokú ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be.

A maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki miután megverte a sértettet, zuhany alatt vízzel lelocsolta, adott tájékoztatást dr. Horváth Sándor a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában