Krimi

2021.11.22. 16:47

Játszótéren és buszmegállóban is szúrt a 19 éves tatabányai késelő

Meghosszabbították a letartóztatását, mert fennáll a veszélye a bűnismétlésnek, szökésnek.

Kemma.hu

Ezzel a késsel szúrt a 19 éves D. K.

Forrás: police.hu

A letartóztatás meghosszabbítására tett indítványt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség annak a fiatal férfinak az ügyében, aki ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt indult eljárás. A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt is adott, így a gyanúsított letartóztatását további kettő hónappal, 2022. január 25-éig meghosszabbították – tájékoztatott dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vérző áldozat a Győri úton feküdt (Fotó: police.hu)

Mint arról korábban beszámoltunk, a megalapozott gyanú szerint a 19 éves, csavargó életet élő D. K. 2020. szeptember 23-án 14 óra 45 perc körüli időpontban Tatabánya egyik buszmegállójában kiabálni kezdett az ügy sértettjével. Akit egy késsel hastájékon is szúrt. A bántalmazás következtében a sértett hasi sérülést szenvedett, a hasüregbe hatoló szúrás pedig életveszélyes sérülést is eredményezhetett volna.

Az esetről az egyik szemtanú tett bejelentést, a rendőröknek pedig mindössze másfél órára volt szükségük ahhoz, hogy elfogják a feltételezett elkövetőt. A helyszín közelében a kést is megtalálták, amit lefoglaltak. Információink szerint egy 31 éves férfit késelt meg a fiatal elkövető. Az áldozatot a Szent Borbála Kórházba szállították, és meg is kellett műteni.

Ezzel a késsel szúrt a 19 éves D. K. (Fotó: police.hu)

Az alkalmi munkából élő 19 éves gyanúsítottal szemben 2020-ból még két büntetőeljárás van folyamatban testi sértés miatt: egy esetben a férfi Tatabánya egyik játszóterén a délutáni órákban combon és a vádlin szúrt egy másik sértettet. Az ügyészség indítványával egyezően a járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását még 2020. szeptember 25-én rendelte el.

Az ügyészség most azért indítványozta a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását további két hónappal, mert hogy vele szemben továbbra is fennáll a bűnismétlés, a szökés, elrejtőzés, valamint annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a kihallgatandó tanúkat jogellenesen befolyásolná – tudtunk meg a Tatabányai Törvényszék közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában