önbíráskodás

2021.11.02. 18:50

Fejszével ment igazságot tenni, majd gázolajjal locsolta le ismerősét Süttőn

Mobilját akarta visszaszerezni a férfi, aki azzal fenyegette ismerősét, hogy élve felgyújtja őt annak süttői pincéjében. Másodfokon 3 év börtönt kapott. Az ítélet jogerős.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Eredményesnek bizonyult az Esztergomi Járási Ügyészség önbíráskodás kísérlete és súlyos testi sértés miatt indult vádemelése, az Esztergomi Járásbíróság ugyanis 3 év börtönbüntetésre és szintén 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki telefonja visszaszerzése érdekében két másik férfit bántalmazott Süttőn. Egyiküket még gázolajjal is lelocsolta, majd a kezében öngyújtót szikráztatva fenyegette azzal, hogy megöli, tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

A vádirat szerint a férfi még 2019. szeptember 7-én együtt italozott három másik férfival egy süttői telken, amikor a mobiltelefonja eltűnt. A férfi azt gyanította, hogy a telefonját a társaság egyik tagja lopta el, ezért másnap magához vett egy fejszét, valamint gázolajat és cukrot tartalmazó üveget.

A felfegyverkezett elkövető az előző napi italozás egyik résztvevőjének süttői telkére ment, ahol az ott talált férfit arcon ütötte, és felszólította őt arra, hogy adja vissza a telefonját. A sértett elesett, de felpattant és a helyszínről elmenekült. Ezt követően az elkövető a sértett ott tartózkodó fiát akarta rábírni arra, hogy adja elő a telefont, méghozzá úgy, hogy a fiút megrúgta, aki emiatt legurult a lépcsőn a pincéhez.

A telefonját kereső férfi a pincében a magával vitt fejszével kezdett el hadonászni. Több tárgyat megrongált és a sértett kezét is megsebezte, majd levetette annak lábáról a bakancsot. A mobil miatt kiakadt elkövető ekkor gázolajat locsolt a férfira és a berendezési tárgyakra, majd egy öngyújtót szikráztatott úgy, hogy a tűzkövön húzogatta az ujját. Eközben egyre csak azt kérdezgette, hol van a mobiltelefonja, és megöléssel fenyegette a lelocsolt embert, akinek több horzsolása, zúzódása, valamint bordatörése is keletkezett.

Az ügyészség tudomásul vette a bíróság elsőfokú ítéletét, amelyben az elkövetőt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint a lefoglalt fejszét elkobozta. A vádlott és védő enyhítésért bejelentett fellebbezése alapján eljárva a Tatabányai Törvényszék helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, így másodfokon az jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában