Jogerős

2021.10.21. 16:18

Megrángatta és leköpte a közterület-felügyelőt – másfél évet kapott

Az ittas férfi október 18-án kötött bele a Tatabányán intézkedő közterület-felügyelőkbe. Hivatalos személy elleni erőszakért kell felelnie.

közterület felügyelet

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A Tatabányai Járási Ügyészség bíróság elé állította azt az őrizetben lévő férfit, aki ellen a napokban hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás. A férfi október 18-án Tatabányán megrángatta az egyik közterület-felügyelőt.

A Tatabányai Járásbíróság október 21-én hozott ítéletet az ügyben: az ügyészi indítványnak megfelelően a férfit 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztve. A döntés jogerős – közölte dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A férfi ittas állapotban volt, amikor Tatabányán október 18-án 17 óra 30 perc körül észrevette, hogy három közterület-felügyelő egy ismeretlen, szintén ittas személlyel szemben intézkedik, emiatt szidalmazni kezdte őket. A közterület-felügyelők szóltak a férfinak, hogy ne hátráltassa őket.

A vádlott a felszólításnak eleget is tett, azonban az intézkedés befejeztével a szolgálati gépkocsiba beülő 3 férfihoz ment, és azt kiabálta: „ne menjetek sehova”. Ezután a gépkocsi jobb első ajtaját kinyitotta, megragadta az egyik közteres szolgálati egyenruháját, és rángatni kezdte azt.

A munkáját végző egyenruhás kitépte magát a vádlott fogásából, aki ezután fenyegetőleg bokszoló állásba helyezkedett. A közteres azért, hogy a támadást megakadályozza, gázspray-vel arcon fújta a férfit, aki ettől meghátrált. Közben azonban kiabált és köpködött a közterület-felügyelők felé, akiknek sikerült a vádlottat körbe venni és megbilincselni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában