Hiteltelen

2021.10.06. 13:41

Kamu jövedelemigazolással igényelt bankkölcsönt a tatabányai férfi

Hamis munkáltatói igazolásokkal hitelt igényelt a neten, helyette felfüggesztett börtönbüntetést kapott az alkalmi munkákból élő tatabányai férfi.

Kemma.hu

Budapest, 2017. július 31. Egy ügyfél tárgyal az ügyintézővel az MFB Pont közvetítői hálózat újonnan megnyitott fiókjában az MKB Bank Váci utcai székházában 2017. július 31-én. Összesen 750 milliárd forint fejlesztési forrás lesz elérhető a kibővített MFB Pontok hálózatánál hitelprogramok keretében 2020-ig a kis- és középvállalkozások és a lakosság számára. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Máthé Zoltán

A Tatabányai Járásbíróság 2 év 6 hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki arra a 25 éves tatabányai férfira, aki még 2019 márciusában hamis jövedelemigazolásokkal próbált meg bankkölcsönt felvenni.

Az alkalmi munkákból élő férfi egymást követően kétszer is megkísérelt nagyobb összegű személyi kölcsönhöz jutni a bankszámlájához tartozó internetes felületen. A hiteligénylésekhez pedig hamis munkáltatói igazolásokat csatolt. Az igazolások két olyan kft-től származtak, ahol a vádlott soha nem is dolgozott, és ahonnan sohasem utaltak jövedelmet a számára.

A bank a személyi kölcsön kérelmeket másnap elutasította, mivel az ellenőrzés során kiderült, hogy az igazolások hamisak. A bíróság azt is figyelembe vette a bűnösség megállapításakor, hogy a férfi jogtalan haszonszerzés céljából tévesztette meg a bankot, hiszen az igényelt kölcsönök törlesztésére nem is volt reális lehetősége.

A bíróság jogerős végzésében folytatólagosan elkövetett csalás kísérlete és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt halmazati büntetésül 8 hónap börtönbüntetést szabott ki a férfira, 2 év 6 hónapra felfüggesztve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában