Kábítószer

2021.10.05. 08:35

Börtönre és vagyonelkobzásra számíthat a tokodi drogdíler

Nem csak árulta, de fogyasztotta is a marihuánát, amit az ágyneműtartóban rejtegetett. Az ítélet ellene közügyektől való eltiltás, vagyonelkobzás, börtönbüntetés lehet.

Kemma.hu

A gyanú szerint egy táti férfinak árulta a marihuánát

Forrás: police.hu

Börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 75 ezer forint összegű vagyonelkobzásra számíthat az a tokodi férfi, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárás az Esztergomi Járásbíróságon.

Mint arról dr. Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője tájékoztatott a visszaeső férfi fogyasztotta, árulta, és az ágyneműtartóban rejtegette a marihuanát, így az ellene kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség nyújtott be vádiratot.

Mint arról korábban beszámoltuk, az akkor 23 éves férfi tavaly év elején marihuánát tartalmazó szárított növényi anyagot szerzett meg, amelyet a tokodi otthonában tárolt, azt grammonként kiporciózta, majd havonta 1-2 alkalommal rendszeresen értékesítette egy táti fogyasztónak. Legutóbb 2020. június 19-én az esti órákban, amikor 8 tasak marihuánát adott el. A nyomozó hatóság ezt le is foglalta.

A dorogi nyomozók július 15-én fogták el a férfit, akinek lakcímén kutatást tartottak. A szobájában az ágyneműtartóba rejtett el marihuanát lefoglalták. Ezen kívül még két dohányőrlőt is találtak nála a rendőrök. A férfi által értékesített és birtokolt marihuána totál THC tartalma egyébként nem érte el a csekély mennyiség felső határát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában