elsőfokú ítélet

2021.09.28. 21:06

Börtönbe küldenék és kiutasítanák az országból a Tatánál elfogott embercsempészeket

A két moldáv férfi tíz migráns próbált átvinni a határon, de az M1-es autópálya tatai szakaszán megállították őket a rendőrök. A bíróság ítéletet hozott az ügyben.

Kemma.hu

Az embercsempészeket Tata közelében kapcsolták le

Forrás: police.hu

A minősített embercsempészés bűntette miatt indult ügyben, a Tatai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatai Járásbíróság 3-3 év börtönbüntetésre, és 6-6 év kiutasításra ítélte azt a két moldáv állampolgárságú férfit, akik Tata közelében kaptak el 2020 novemberében. Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védők enyhítésért jelentettek be fellebbezést – tudtuk meg dr. Horváth Sándor ügyésztől, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

Mint arról korábban beszámoltunk, a két moldáv állampolgárságú férfi 2020. november 20-án, hajnali 5 órát megelőzően egy német honosságú személygépkocsiba felvett 9 szír és 1 palesztin állampolgárságú személyt, akik Szerbia felől lépték át a magyar határt, de Magyarország területén tartózkodásra jogosultak nem voltak.

Az embercsempészeket Tata közelében kapcsolták le
Fotó: police.hu

A két cembercsempész az illegális határátlépőkkel M1-es autópályán indult el Ausztria felé. A kocsit az autópálya 73-as kilométerszelvényében, a Grébics pihenőben ellenőrizték a rendőrök, akik a jármű utasterében és a csomagtartójában is öt-öt embert találtak.

A két moldáv embercsempész tíz embert próbált átvinni a határon
Fotó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában