vádemelési javaslat

2021.08.12. 13:55

Elégetett holttest Szomódon: gyilkosa párjának fizetett a szexért a férfi

Börtönbe küldené az ügyészég a férfit, aki megölt, majd felgyújtott és elásott egy embert Szomódon. Élettársát sem engednék szabadon.

Kemma.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki 2020-ban Tatabányán megölte, majd Szomódon felgyújtotta és elásta a munkaadóját. dr. Reszl Ildikó főügyész a Kemma.hu-nak elmondta: a férfi ellen emberölés és kifosztás bűntette, élettársa ellen pedig bűnpártolás bűntette miatt emeltek vádat. Azt indítványozták, hogya Tatabányai Törvényszék mindkét vádlottat küldje börtönbe, valamint tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, továbbá a férfi letartóztatását tartsák fenn.

Ahogy arról beszámoltunk, az elkövető és áldozata ismerte egymást, a támadó kvázi mindenesként, több ingatlanján is dolgozott a későbbi elhunytnak. A vádirati tényállás szerint tavaly áprilisban Tatabányán a későbbi áldozat lakóhelyén a két férfi szóváltásba keveredett egymással, majd a későbbi gyilkos kétszer, ököllel, nagy erővel arcon ütötte a másik embert, aki ennek következtében a földre esett. A sértett közölte a támadójával hogy hívja a rendőrséget, erre a vádlott megragadott egy 145 centiméter hosszúságú szögvas darabot és azzal kétszer, nagy erővel fejbe ütötte őt. Az ütések gyilkos erejűek voltak, a megtámadott fél még a helyszínen elhunyt. Halálát az okozta, hogy agysérülést szenvedett.

Mint a főügyészség friss közleményéből megtudtuk, a támadó élettársa is a sértett alkalmazásában állt. A nő takarítási és adminisztrációs munkákat végzett, továbbá az élettársa tudtán kívül szexuális szolgáltatást is nyújtott a későbbi áldozatnak. Az asszony egyébként segített eltüntetni a gyilkosság nyomait is. Együtt takarítottak fel a végzetes helyszínen, együtt tették az áldozat utánfutójára, a szemét közé a holttestet, majd azt annak szomódi tanyájára vitték. Ott a támadó a szemétégetésre használt gödörbe tette a holttestet a szeméttel együtt, majd ezeket gázolajjal lelocsolta és meggyújtotta. Az elhunyt 260 ezer forintját és mobiltelefonját megtartotta.

A férfi egyébként gyanúsítotti kihallgatásán beismerte a tettét. Annak idején a Tatabányai Törvényszék közölte: az áldozat másik telefonjával a gyilkos április 16-ig üzeneteket küldött magának, illetve másoknak, majd Csákányospusztán ezt a telefont is elégette. A holttestet egyébként egy hónappal a gyilkosság után találták meg.

Ezek is érdekelhetik