veszélyeztetés

2021.07.10. 07:00

Mentő vitte el a tatabányai illegális gyorsulási versenyről a sofőrt

Illegális autóverseny zajától hangos olykor az Újtelepi temető környéke Tatabányán. Az ott dolgozók hívták fel a figyelmünket a jelenségre. A közösségi oldalon titokban szervezik az eseményt ismeretlenek.

Berki Doren

Illegális gyorsulás Tatabányán: szemtanúk szerint volt már komoly baleset

Forrás: 24 Óra

Fotó: B. D.

Facebook-események nyomán baráti társaságokból összeszerveződött autós csapatok lepik el hétvégén a környéket, akik hangos motorzúgással gyülekeznek a Tatabányai Újtelepi temetőnél a Vigadó út felőli parkolóban. Utána pedig kezdetét veszi az illegális gyorsulási verseny. Legalábbis ezt állítja és videófelvételekkel alá is támasztja két közelben dolgozó szemtanú.

– A járványügyi korlátozások feloldásával egyre inkább elharapózik a jelenség. Hétvégente esténként akár 8-10 autó is feltűnik a helyszínen, majd ezen a két kilométeres szakaszon előfordul, hogy hajnali négyig folytatják az illegális gyorsulást. Úgy tudjuk, hogy három héttel ezelőtt az egyik „versenyző” nekicsapódott egy villanyoszlopnak. Mentőautó vitte el végül a járművezetőt – nyilatkozta egy szemtanú.

A kanyarban lévő oszlop megdőlt, a horpadás és a festéknyomok jelzik, hogy valaki nem tudott időben megállni (Fotó: Vasadi Zoltán / 24 Óra)

Kimentünk a helyszínre, hogy megnézzük, milyen nyomokat hagytak maguk után a Halálos iramban című film tatabányai rajongói. Az utca valóban nyílegyenes, a felülete hibátlan, mindössze egy kis emelkedő és az út menti oszlopok okozhatnak gondot a gyorsulóknak. De a jelek szerint nem aggódnak emiatt. Hirtelen fékezés okozta guminyomokat ugyan nem láttunk az aszfalton, de az útszakaszvégi kanyarban álló egyik oszlop valóban kissé megdőlt és a felületén lévő horpadások és festéknyomok is arról árulkodnak, hogy valaki nem tudott időben a fékpedálra lépni...

Jó tudni, hogy a száguldozók ugyanakkor nemcsak a saját, de mások életét is veszélybe sodorhatják, vállalva ezzel a közúti veszélyeztetésnek minősülő bűncselekménnyel együtt járó, akár három évig terjedő szabadságvesztés kockázatát. A környéken dolgozó tanúk azt állítják, hogy megnehezíti a hatóságok munkáját, hogy úgynevezett „figyelőautókból” lesik az ide tartó forgalmat a gyorsulási versenyek résztvevői. Ez azt jelenti, hogy néhány kocsi leáll az összes menekülési útvonalnál és jeleznek egy-egy autó vagy a rendőrök felbukkanásakor, így szinte lehetetlen tetten érni az elkövetőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában