kapcsolati erőszak

2021.07.14. 08:09

Féltékenységében verte feleségét a részeges agresszor, börtönbe küldenék

A férfi elköltözött, majd visszajárt zaklatni volt feleségét, mígnem tettlegességig fajult köztük a vita. Hiába próbáltak békülni, nem javult a helyzet.

Kemma.hu

Többször is bántalmazta feleségét az a tatabányai férfi, aki ellen vádat emelt a Tatabányai Járási Ügyészség. A nő legutóbb a szomszédhoz menekült át babájával.

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség előbb magánlaksértés vétsége és zaklatás bűntette, majd mintegy egy év múlva testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki a felesége sérelmére követte el a bűncselekményeket – tájékoztatta hírportálunkat dr. Reszl Ildikó főügyész.

A vádirat szerint a férfi és a nő házassága megromlott, ezért a férfi 2019 májusban elköltözött a tokodi ingatlanból. Ezt követően június 7-én 21 óra 30 perc körül megjelent a háznál, ahol átmászott a kerítésen, majd bement az épületbe. A házastársak veszekedése során az asszony felszólította a férjét, hogy hagyja el az ingatlant, aki ennek nem tett eleget, helyette belerúgott a felesége lábába és pofon ütötte. Csak azután ment el, hogy a nő kiabálni kezdett. A férfi a rúgással nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott.

Másnap telefonon folytatódott a konfliktus, akkor a férj „kinyírással” fenyegette meg a feleségét. Az Esztergomi Járási Ügyészség magánlaksértés vétsége és zaklatás bűntette miatt június 4-én nyújtott be vádiratot a bírósághoz.

Pár hónappal később fordulat következett a kapcsolatban. 2020 februárjában a házastársak a férfi kezdeményezésére kibékültek, de ekkor még nem költöztek össze. A nő gyakran meglátogatta férjét annak esztergomi otthonában, két alkalommal azonban ismét tettlegességig fajult a vita. A férfi ittas volt, mikor féltékenységében felpofozta a nejét, aki a radiátornak esett és beütötte a szemét.

Ennek ellenére a nő 2020. május 12-én a férfihoz költözött, de az ittas és féltékeny férj 2020. május 15-éről 16-ra virradóan ismét bántotta. Többször megpofozta, majd a történtek után bocsánatért esedezett, de a megvert asszony közölte, hogy elhagyja őt, mire a férfi feldühödött és lefejelte, lelökte a székről, amin ült, majd több alkalommal megütötte és megrúgta.

A nő ismét nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására, ezért az ügyészség ezúttal testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot, amiben arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a két ügyet egyesítse, a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában