ítélet

2021.07.14. 13:37

Életfogytiglant kapott a tatabányai gyilkos, aki puszta kézzel ölt

A férfi két társával egy tatabányai házat akart kirabolni, de végül a tulajdonossal is végzett. A bíróság ítéletet hozott a tíz évvel ezelőtti ügyben.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette és rablás bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a megyei főügyészség vádirata alapján eljárva a Tatabányai Törvényszék a gyilkosságot elkövető férfit tényleges életfogytiglan szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra, a női társát 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra, a ház előtt figyelő férfit rablás bűntettének kísérlete miatt 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítélet szerint az életfogytiglan szabadságvesztésre ítélt elkövető nem bocsátható feltételes szabadságra. A bíróság az emberölés bűntette elkövetőinek letartóztatását az ítélet kihirdetését követően elrendelte. Az ügyész a jogorvoslati nyilatkozat megtételére három munkanapot tartott fenn, a védők, valamint két vádlott fellebbezést jelentett be az elsőfokú ítélettel szemben – tudtuk meg dr. Reszl Ildikó főügyésztől.

A vádirat szerint 2011. augusztus 2-ról 3-ra virradóan két férfi és egy nő jelent meg a későbbi áldozat tatabányai házánál, hogy akár erőszakkal, de elvegyék annak értékeit. A nő és az egyik férfi bement az épületbe, míg a másik férfi kint maradt megfigyelőnek.

Mikor a nő éppen a szobát kutatta át, a tulajdonos észrevette a betörést, és felszólította a két személyt, hogy hagyják őt békén, majd segítségért kiáltott. Erre a férfi megütötte, majd – miközben társa a kezeit lefogta – két kézzel megfojtotta. Ezután a holttestet úgy helyezték el az ágyán, mintha aludna, majd elhagyták az épületet, ahonnan végül csak élelmiszert, pénzt es mobiltelefont vittek el – írja a Tatabányai Törvényszék.

A ház előtt figyelő férfi nem tudta, hogy társai a lakásban megölték a sértettet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában