lopás

2021.07.06. 15:10

Vitte, ami mozdítható – így büntetnék a tatabányai csárda tolvaját

A tatai férfi egy ismeretlen segítővel tört be a tatabányai csárdába, ahonnan csaknem 400 ezer forint értékben loptak. Az ügyészség vádiratot nyújtott be.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki ismeretlenül maradt társával együtt egy tatabányai csárdába tört be – tudtuk meg dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az 50 éves Sz. J. és társa 2020 nyarán betörte egy tatabányai csárda ablakát, majd az épületből elvittek egy pénztárgépet, egy digitális mérleget, egy fali fűtőpanelt, egy húsdarálót, valamint egy villanytűzhelyet, egy mosógépet és egy olajsütőt, összesen 385 ezer 500 forint értékben.

 

A tatai férfi elmondta, hogy a lopott holmik közül a pénztárgépet eladta, a többi elektronikai terméket pedig elosztogatta.

Mint kiderült, a vádlott korábban többször volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki veleszemben és rendelje el a pártfogó felügyeletét, továbbá kötelezze a férfit az okozott kár megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában