elsunnyogta

2021.06.14. 08:12

Tolatva zúzta le a sorompót a teherautós Nyergesen, majd szó nélkül elhajtott (Fotók)

A férfi tolatva hajtott ki a cég telephelyéről, ezt azonban nem elég körültekintően tette és letörte a sorompót. A bíróság pénzbüntetést szabott ki.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján eljárva az Esztergomi Járásbíróság 400 ezer forint pénzbüntetést szabott ki azzal a férfival szemben, aki a teherautóval tolatva letörte a vasúti átjáró sorompóját Nyergesen. A büntetővégzés jogerős.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a vádirat szerint a férfi 2020. július 3-án a munkáltatója teherautóját vezette a 10-es számú főúton, Nyergesújfalu lakott területén. A gépjárművel behajtott egy telephelyre, majd onnan hátramenetben kívánt kihajtani a főútra.

A sofőr a főútnak a telephelyre bekötő részének és a vasúti pálya Lábatlan állomást követő szakaszának szintbeli kereszteződésében kiépített, fény-, és félsorompóval biztosított vasúti átkelőben hajtotta végre a manővert. A hátramenetet a sofőr nem a tőle elvárható körültekintéssel és nem megfelelő kormánymozdulatokkal hajtotta végre, ezért a járművel a szabad jelzésre tekintettel nyitott állapotban lévő félsorompó csapórúdjának ütközött, és azt letörte. A letörött csapórudat a sofőr húzta le az úttestről, ezután folytatta a tolatást, a helyszínről úgy távozott, hogy az esetről bejelentést nem tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában