büntetés

2021.06.29. 13:36

Felfüggesztett börtönt kapott a féltékeny férfi, aki milliós kárt okozott az autókban

A rongálás bűntette és rongálás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hozott a férfi ügyében.

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

Ahogy arról beszámoltunk, a férfi ellen januárban emeltek vádat. Eszerint a férfi 2019. december 16-án 21 óra körül megjelent volt élettársa sárisápi lakóhelyén. A férfi dühös lett, mivel az udvaron idegen gépkocsit látott parkolni, amiből feltételezte, hogy volt élettársa új kapcsolatot létesített. A férfi a nyitott, kitárt kertkapun keresztül odament a nő udvaron parkoló autójához és a nála lévő villáskulccsal betörte a szélvédőt, a jobb oldali tükröt, valamint megkarcolta az autó jobb oldalát. A járműűben ezzel 311 ezer 543 forint rongálási kárt okozott.

Ezután a másik férfi kocsijának ment neki: betörte az első és hátsó szélvédőjét és az oldalsó tükröket, és megkarcolta mindkét oldali ajtót. A gépkocsiban így 899 ezer 228 forint rongálási kárt okozott.

Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta: az Esztergomi Járásbíróság a vádiratban foglalt tényállás és jogi minősítés miatt mondta ki bűnösnek a férfit és vele szemben 1 év börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 2 év 6 hónap időtartamra felfüggesztette. A lefoglalt villáskulcsot, mint az elkövetés eszközét elkobozta, valamint kötelezte a vádlottat a sértetteknek okozott kár megtérítésére. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, ázonban a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában