sokkoló

2021.06.11. 20:00

Apa-fia balhé Annavölgyön: menet közben székkel bevert szélvédő, majd baleset (Fotók)

Az apa bedühödött fiára, hogy ittasan vezet, ezért menet közben székkel beverte fia szélvédőjét, aki ahelyett, hogy megállt volna, továbbhajtott és balesetezett.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróság a közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt 90 nap elzárásra és 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt a férfit, aki sörösüveget és széket dobott a fia által vezetett személygépkocsira Annavölgyön. Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyész súlyosításért, a vádlott és a védője teljeskörű fellebbezést jelentett be.

A vádirat szerint az elkövető férfi 2017. június 3-án annavölgyi szórakozóhelyen alkoholfogyasztást követően szóváltásba keveredett fiával, aki ittas állapotban vezetett egy személygépkocsit és a járművel továbbra is ittas állapotban kívánt közlekedni.

A fiú – apja kérése ellenére – nem adta át a kocsikulcsot, hanem azzal az annavölgyi útszakaszon többször elhaladt, amely során az apa az úttest mellől sörösüveggel, valamint egy fa székkel dobta meg a járművet. A szék az első szélvédőt betörte, a bal oldalán 70x70 centiméter nagyságú pókhálós sérülést okozva. A személygépkocsiban a szélvédő betörése miatt 38 ezer forint kár keletkezett.

A fiú által vezetett személygépkocsi szélvédőjének bal oldalán lévő törés számottevően nem befolyásolta a kilátást, előrefelé nézve azonban erősen korlátozta. A fiatal ennek ellenére nem állt meg az általa vezetett személygépkocsival, hanem azzal megfordult és 43-46 kilométer/óra közötti sebességgel a Fő út irányába indult, majd azzal közlekedési balesetet okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában