vége a nyomozásnak

2021.05.24. 08:23

Nőnek mondta magát, majd 2,5 milliót gombolt le kocsi áldozatától a csaló

A tatai rendőrök a tettest gyanúsítottként kihallgatták és befejezték az ügy vizsgálatát. A budapesti férfi ügye már az ügyészség elé került.

Kemma.hu

A budapesti csaló a pénzt elköltötte

Forrás: police.hu

A Tatai Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást és a keletkezett iratokat megküldte a Tatai Járási Ügyészségnek a csaló féri ügyben, aki 2,5 millióval károsított meg egy kocsi férfit, áll a rendőrség közleményében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 39 éves budapesti férfi, F. Z. könnyen akart pénzhez jutni, ezért női néven és fotóval álprofilt hozott létre egy internetes oldalon. Találomra jelölt be férfiakat a portálon, így került kapcsolatba egy kocsi lakossal.

F. Z. rövid beszélgetés után pénzt kért tőle, amit a kocsi férfi átulalt neki. A budapesti csaló a következő napokban további összegeket kért a becsapott személytől, és a gyanú szerint 2020. november 20-a és december 3-a között több mint 2,5 millió forintot csalt ki így tőle.

A rendőrök a holmikat lefoglalták (Fotó: police.hu)

A rendőrök a feljelentést követően azonosították és idén március 10-én a budapesti lakcíméről előállították F. Z.-t. Őt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, ellene csalás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte és azt állította, hogy korábban hasonló módon őt is megkárosították. A rendőrök a kutatás során olyan tárgyakat is lefoglaltak, amit a gyanúsított a szerzett pénzből vásárolt.

A budapesti csaló a pénzt elköltötte (Fotó: police.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában