vádemelés

2021.05.27. 15:52

Közmunkára küldenék a borzalmas apát – 240 ezer forint gyerektartással adós

Csak arra az időre van mentsége, amíg letartóztatásban volt.

Kemma.hu

A távollétében ítélték el első fokon azt a 32 éves autószerelő, akinek lakásán több ezer pornográf felvételt találtak gyerekekről.

Forrás: Shutterstock

A tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, mivel a férfi önhibájából eredően nem fizette egy gyermeke után megállapított tartásdíjat – tudtuk meg dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

A férfit a bíróság arra kötelezte, hogy 2020 februárjától havi 20 ezer forintot fizessen Dorogon élő gyermeke után az édesanyának. Az apa 2020. január 24-ig egy kft. alkalmazásában állt, azonban mivel több esetben igazolatlanul hiányzott a munkahelyéről, a munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntette a munkáltatója. Legutoljára 2020. február 22-én fizetett tartásdíjat.

Ezt követően a tartásdíjfizetési kötelezettségét önhibájából nem teljesítette, hiszen alkalmi munkákból rendszeres jövedelme származott, 2020 szeptemberében és októberérben pedig egy másik kft. alkalmazottja volt, egyszerűsített foglalkoztatás keretében összesen 180 ezer forint nettó jövedelemmel.

A vádlottnak nincs olyan egészségi problémája, amely a munkavégzésben akadályozná, álláskeresőként nem regisztráltatta magát.

A férfi január 13. és április 6. között büntetésvégrehajtási intézetben tartózkodott, így erre az időszakra önhiba nem terheli. A vádlott a büntetés-végrehajtási intézetben töltött időt figyelmen kívül hagyva 2020 márciusától 2021 májusáig összesen 240 ezer forint tartásdíj-hátralékot halmozott fel.

Az Esztergomi Járási Ügyészség most emelt vádat az ügyben, és a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában