Ilyen nincs!

2021.05.23. 15:26

Ismét letartóztatták a már 18-szor büntetett tatabányai kocsitolvajt (képek)

A 40 éves, többszörös és különös visszaesőnek minősülő F. Z. nemcsak elkötötte a több milliós autót, de balesetezett is vele, ráadásul a szonda is jelzett.

Kemma.hu

Pedig nem is tudott vezetni

Forrás: police.hu

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes sajtóreferense arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a lopás bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki május 20-án 8 óra 15 perckor Tatabányán lopott el, majd tört össze egy kétmillió forint értékű gépkocsit.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, F. Z. a Kassai utcában sétált, amikor egy parkoló autóra lett figyelmes, amiben benne volt az indítókulcs. Annak ellenére, hogy nem tud vezetni, a 40 éves férfi beült a gépkocsiba, és elindult vele.

Nem jutotott messzire, a szomszéd utcában ugyanis nekiütközött egy út szélén parkoló kocsinak. A kiérkező járőrök a helyszínen elfogták a férfit, és előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, és mivel F. Z.-vel szemben alkoholszondát is alkalmaztak, ami pozitív lett, ezért nemcsak lopás, de járművezetés ittas állapotban vétsége miatt is eljárás indult ellene.

Mint az ügyészség közleményéből megtudtuk, a férfi többszörös és különös visszaeső, 18 alkalommal volt büntetve, ezek közül a bíróság 2017-ben lopás vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt, 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelyből március 29-én szabadult.

Az ügyészség a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását, amit a Tatabányai Járásbíróság május 23-án egy hónapra elrendelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában