szabálytalan

2021.05.10. 16:04

Életveszélyes kamionháborút vett a kamera az M1-esen: a külső sávért folyt a harc

Életveszélyes és döbbenetes szituációt rögzített egy sofőr fedélzeti kamerájával az M1-esen, mindezt az előzni tilos szakasznál. Esőben. Nagy tempónál.

F. M.

Forrás: Bp.-i Autósok Közössége

Döbbenetes videót osztott meg a Budapesti Autósok Közössége két, a sztrádán előző kamionról. Bár a kamionok előzgetése korántsem ritka jelenség, ám ennek majdnem baleset lett a vége.

A videó készítője maga is kamionnal Győr felé haladt a belső sávban. Óbarok pihenőhelynél járt, amikor a videós előtt haladó teherautós előzte a külsőben közlekedő kamiont. Ám amikor a teherautós visszasorolt volna, a másik nem engedte vissza. Ekkor kezdődött az ádáz harc a két óriás közt.

– Meglátásom szerint az történt, hogy miközben a teherautó előzte őt, a külső sávban haladó rágyorsított, hogy [a teherautó] ne tudjon visszasorolni a jobb sávba, és ragadjon bent az előzni tilos szakaszon – részletezte a videó készítője. – Egyszerű szemétség amit a külső sávban haladó sofőr csinált. A másik pedig bosszúból letolta a leállósávba – fűzte hozzá.

Úgy látszik, visszatérő probléma ez az ijesztő helyzet a sztrádákon, ugyanis, mint a portál írja, néhány napja az M7-esen, a 122-es kilométer környékén is volt egy hasonló szituáció. Ott is a belsőből kisoroló nyomta le a sávból a másik kamionost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában