mulasztás

2021.05.22. 07:00

600 ezernél is több gyerektartást halmozott fel az apa, próbaidővel megúszta

Az apa 22 hónap leforgása alatt egyszer sem fizette a rá kiszabott gyerektartás összegét, ezzel 625 ezer forint hátralékot halmozott fel.

Kemma.hu

Letöltendő szabadságvesztésre ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a férfit, aki három gyermeke után nem fizetett tartásdíjat.

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség tartási kötelezettség elmulasztása vétsége nyújtott be vádiratot azzal az apával szemben, aki három gyermeke után 625 ezer forint hátralékot halmozott fel. A vádirat alapján az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével meghozott jogerős büntetővégzésben 8 hónap fogházbüntetést szabott ki, amelynek a végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi és a nő kapcsolatából született három gyermek tartására a bíróság arra kötelezte a férfit 2015-ben, hogy a jogosult részére fizessen tartásdíjat. A bíróság a tartásdíj összegét 2018-ban gyermekenként 15 ezer forint összegben határozta meg, amelyet minden hónap 15. napjáig előre esedékesen kellett megfizetni.

Az apa tartásdíj-fizetési kötelezettségét részlegesen elmulasztotta, ezért ellene büntetőeljárás indult. A férfi 2019. májusától számítottan a vádemelésig eltelt 22 hónap önhibájából összesen 625 ezer forint hátralékot halmozott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában