különös visszaeső

2021.05.10. 14:09

1,5 évet kapott a különös visszaesőnek számító ittas esztergomi sofőr

A férfi négyszer(!) volt büntetve, kétszer ittas vezetés miatt. Egyszer fogházbüntetést, másodjára elzárást kapott, és ismét döntött a bíróság.

Kemma.hu

Az ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 1 év 6 hó börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra és 5 év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki 2019. augusztus 23-án 20 óra 55 perc körül Esztergomban, a Bánomi úton közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezetett egy személygépkocsit, amelyben utast is szállított – tájékoztatta dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-t.

A férfi négyszer volt büntetve, ezek közül kétszer ittas járművezetésért, így 2016-ban emiatt 10 hó fogházbüntetést, 2019-ben mint különös visszaeső 90 nap elzárást kapott. A most tárgyalt bűncselekmény elkövetésekor érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést – írja a Tatabányai Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik