riasztás

2021.04.27. 16:07

Nagy volt a baj: embereket és macskákat mentettek a tűzoltók a tatai házból

A mentősök a ház lakóit középsúlyos szén-monoxid mérgezés gyanújával szállították kórházba. A tűzoltók nyolc macskát is kimentettek az alagsorból.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a mentőszolgálattól érkezett bejelentés alapján vonultak a tatabányai tűzoltók hétfőn éjféltájban Tatára, ahol egy lakóházban szén-monoxid mérgezés gyanúja merült fel. A lakóházban életvitelszerűen élő két felnőttet a mentőszolgálat munkatársai középsúlyos szén-monoxid mérgezés gyanújával szállították kórházba.

A tűzoltók a helyszínen, légzésvédelem mellett méréseket végeztek, majd a kimutatott szén-monoxid koncentráció mértéke miatt az épület átszellőztetését végezték. Az egység az épület alagsorából nyolc macskát mentett ki, akiket az ingatlanhoz tartozó különálló épületben helyzetek el. A méréseket és a szellőztetést követően a tűzoltók a helyszínt a rendőrségnek, valamint a gázszolgáltató szakembereinek átadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában