veszélyes tűzeset

2021.03.24. 17:43

Lángok csaptak fel Mocsán: mesterlövészt hívtak a helyszínre

Kigyulladt egy kazánház Mocsán, az épületből előkerült egy gáz- és egy acetilén palack is, ezért a környéket kiürítik.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock

Friss információ: Gányai Balázs rendőrfőhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense hírportálunknak elmondta, hogy négy polgárőr, két katona és segítőként egy rendőr vett részt az akcióban, amelynek idejére a szomszédos ház két lakójának el kellett hagynia az otthonát.

Hozzátette: a palackot sikeresen kilőtték, a tűz oltása pedig befejeződött. Lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség, és személyi sérülés sem történt.


Szerda délután kigyulladt egy kazánház Mocsán, az Igmándi utcában. A komáromi hivatásos és a kocsi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, akik három vízsugárral megkezdték a lángok oltását.

Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy a lánglovagok találtak egy gázpalackot és egy acetilén palackot is az épületben, az utóbbi olyannyira roncsolódott a tűzben, hogy ártalmatlanítására a tűzoltásvezető a rendőrség segítségét kérte.

Információink szerint a környék kiürítését követően a palackot mesterlövész lövi ki. Fél éve Bábolnán volt hasonló eset, ahol egy felújítás alatt álló, ezer négyzetméteres csarnoképületben gyulladt ki szintén egy acetilén palack, amit egy tatai mesterlövész hatástalanított.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában