ítélet

2021.03.01. 14:00

Életveszélyes lángok Bábolnán: felfüggesztettet kapott a gáztartályt tüzelő férfi

A bíróság 2 év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki azzal a bábolnai férfival szemben, aki saját udvarán, egy gödörben próbálta elégetni háztartási hulladékait.

Kemma.hu

Forrás: Ugyeszseg.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Komáromi Járásbíróság büntetővégzésében a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt 1 év 5 hónap – 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki azzal a férfival szemben, aki Bábolnán az udvarán egy gödörben akarta elégetni hatalmas mennyiségű háztartási hulladékát. A büntetővégzés jogerős.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a férfi 2019. november előtti hónapokban a bábolnai házának udvarán nagy mennyiségű háztartási hulladékot, különböző használati tárgyat és anyagokat – kerékpárokat, bőr fotelt, üres gáztartályt, fém- és műanyag vödröket, kannákat, hungarocell darabokat – halmozott fel.

A férfi 2019. november 24-én elhatározta, hogy az udvarán felhalmozott nagy mennyiségű háztartási hulladékot megsemmisíti, azokat jogtalanul elégeti. A férfi az összes hulladékot egy általa ásott 2 méter mély és 3,5 méter x 6 méter területű gödörbe hordta, zöldhulladékkal befedte, benzinnel meglocsolta és meggyújtotta. A hulladék égésekor keletkezett magas hőben az egyik zárt palack robbanásszerű hanghatást keltve szétdurrant, a levegőben pedig erős szagú, szürkés füst terjengett, a tüzet a helyszínre érkezett tűzoltók eloltották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában