fiatalkorú elkövető

2021.03.30. 08:21

2 év próbaidőt kapott az esztergomi gyárat bombával fenyegető 14 éves lány

A fiatalkorút barátja bújtotta fel, akinek apja így akart bosszút állni a főnökén. A bombariadó 10 milliós kárt okozott az esztergomi gyárnak.

Kemma.hu

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője hírportálunknak elmondta, hogy a közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata jogerősen eredményesnek bizonyult azzal a fiatalkorú lánnyal szemben, akit kiskorú barátja vett rá arra, hogy telefonon bombával fenyegessen egy esztergomi gyárat.

Ahogy arról beszámoltunk, 2019. június 21-én 13 óra körül bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint egy esztergomi gyárban bomba fog robbanni. Az ügyben egy 14 éves komáromi fiatalt és egy 38 éves férfit hallgattak ki, akit őrizetbe is vettek.

Kiderült, hogy a férfi, B. I. bosszút akart állni a munkáltatóján egy korábbi sérelme miatt, ezért felhívta a gyermekotthonban tartózkodó 14 éves fiát, hogy az általa megadott telefonszámon hívja fel a gyárat a bomba hírével, vagy kérjen meg erre valakit. Végül a fiú fiatalkorú barátnője telefonált.

A telefonálást követően a cég értesítette a rendőrséget, majd a gyár területét szakaszosan kiürítették. A bombakutatás miatt a cég működése részlegesen több órára leállt, így körülbelül 10 millió forint kár keletkezett. Az Esztergomi Járásbíróság közveszéllyel fenyegetés és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 2020. május 28-án 1 év 11 hónap börtönre ítélte a férfi, és 2 évre a közügyektől is eltiltotta.

A fiatalkorú lány ismeretlen helyen volt, ezért az esztergomi rendőrség vele szemben az eljárást elkülönítette. Az elkülönített ügyben a fiatalkorú lány tartózkodási helyének megállapítása után folytatódhatott a nyomozás.

Az ügyészség a vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a lányt 2 év próbára bocsátotta, megállapította, és elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét a próbára bocsátás időtartamára – tudtuk meg a Tatabányai törvényszék közleményéből.

A bíróság büntetővégzése jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában