szívmelengető történet

2021.02.23. 14:06

Szívükbe zárták a tűzoltók ezt a nyergesi kislányt és családját

A kislánynak és családjának hajszálon múlt az élete: szénmonoxid szivárgott az otthonukban. A kiérkező tűzoltók azonban nem csak ebben segítettek.

Kemma.hu

A kislány

Forrás: BM OKF

Fotó: Varga Mihály Sebestyén tű. fhdngy

Mint a katasztrófavédelem magazinja beszámolt az esetről, január 31-én szénmonoxid-mérgezéssel összefüggő bejelentéshez vonultak a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók egy családi házhoz. A fűtés hibásan volt bekötve, emiatt és egy aggregátor miatt rosszullétre panaszkodott a család. A tűzoltók magas szénmonoxid szintet mértek a házban, ezért alaposan átszellőztették azt, az aggretátort elvitték, és jótanácsokkal is ellátták a családot.

Amikor visszatértek a laktanyába, csak szótlanul, lehajtott fejjel üldögéltek az ebédlőben, amikor parancsnokuk, Jónás József őrnagy faggatására elmondták: megdöbbentette őket, milyen nehéz helyzetben él a család. Az öt gyerek mezítláb mászkáltak a házban, ahol a fűtés rossz volt és életveszélyesen volt bekötve. A család kilátástalansága mély nyomott hagyott a lánglovagokban, és elhatározták: összefognak a rászoruló családért.

Ebben parancsnokuk is segítségükre volt, és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság felajánlásából szerzett egy füstérzékelőt és öt ágyat. Mivel a házban a legnagyobb problémát a hibás és életveszélyes fűtés okozta, amit egy rossz cső okozott, erre is találtak megoldást. A tűzoltóparancsnok felkereste a helyi vaskereskedést, aki a család történetét hallva ingyen felajánlotta a hiányzó elemet.

A tűzoltók közül pedig volt, aki pénzzel, volt, aki tárgyadománnyal segített, mindenki beletett, amit tudott. Így jutott a családnak például egy kaloda fa is, és cipők a gyerekeknek. Ezen kívül, szintén felajánlásból végül egy új kandalló is jutott a családnak. Az önkormányzattól pedig ágyneműket kaptak, illetve ingyen elszállították a régi ágyaikat.

Jónás József őrnagy meghatottan mesélt az összefogásról.

– A család a nehézségeik ellenére is meghittséget és szeretetet sugárzott. Megindító volt azt is megtudni, hogy az egyik kislány például nagyon szeret iskolába járni, sőt: kitűnő tanuló. Jó érzés egy ilyen összefogás részévé válni. Nagyon büszke vagyok az állományra, amelynek tagjai felelősséget éreztek egy kiszolgáltatott család iránt –fogalmazott az őrnagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában