sikkasztás

2021.02.28. 08:37

750 ezer forintot lopott idős gondozottjától egy tatai otthon dolgozója

A 37 éves tatai nő kihasználta az idős asszony jóhiszeműségét, és több százezer forintot vett fel annak bankszámlájáról. Sikkasztás miatt felelhet.

Kemma.hu/police.hu

Megdöbbentő esetről számolt be a rendőrség: egy 61 nő annyira be volt rúgva, hogy egyből elvették a jogosítványát, mire ő lényegében azonnal újra kocsiba ült.

Forrás: police.hu

A 37 éves gyanúsított egy tatai intézményben dolgozott, munkahelyének egyik lakója kérte meg, hogy segítsen neki pénzt felvenni a bankkártyájával, amihez a kódját is megadta. A nő eleget tett a kérésnek, de magára is gondolt: 2020. október 2-20. között nemcsak a tulajdonosnak, de saját részre is vett ki pénzt, a gyanú szerint összesen 750 ezer forintot.

Az idős asszonynak feltűnt, hogy a bankszámláján levő összeg gyorsan fogy, így feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozók azonosították a dolgozót, akit gyanúsítottként hallgattak ki, majd sikkasztás miatt folyt ellene büntetőeljárás.

A nő a bűncselekmény elkövetését beismerte és elmondta, hogy a szerzett pénzt elköltötte. A Tatai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, a keletkezett iratokat pedig megküldte a Tatai Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában