SZABÁLYTALANSÁG

2021.02.24. 17:30

Durva videó az M1-esről: se Istent, se indexet, se leállósávot nem ismert a sofőr

Elképesztő jelenetet rögzített egy család az M1-esen Mocsánál. Egy szabálytalan sofőr a megengedettnél sokkal nagyobb sebességgel haladt, majd hirtelen a leállósávból, jobbról megelőzte őket.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Beküldött

Egy, a névtelenségét kérő olvasónk bocsátotta rendelkezésünkre a videofelvételt, amelyen jól látszik, hogy Mocsánál egy szabálytalan sofőr jobbról megelőzi őt az M1-es autópályán a minap. Az esetet csak még meghökkentőbbé teszi, hogy sofőrt látszólag abszolút nem zavarta sem a záróvonal, sem pedig az, hogy a KRESZ szabályi szerint jobbról előzni tilos, leállósávon pedig pláne az. Az, hogy az indexet akkor se használta, amikor a belső sávban nemes egyszerűséggel bevágódott a másik autó elé, már csak hab a tortán.

A felvétel tulajdonosa portálunknak elmondta, hogy bár nem tudja pontosan behatárolni mennyivel haladhatott el mellettük a kocsi, de biztosan abban, hogy a megengedettnél sokkal többel, így nem csak önmagára de másokra is nagy veszélyt jelentett a vezető. Olvasónk szerint csak a szerencsének köszönhető, hogy a sofőr nem okozott balesetet.

Nem ez az első alkalom, hogy hasonló jelenetet rögzítenek Komárom-Esztergom megyében. Ahogy arról korábban beszámoltunk, nemrégiben egy hasonló manőver miatt történt tragédia az M1-es autópályán Tata térségében. Akkor a külső forgalmi sávban, forgalmi okok miatt állt egy lengyel hatósági jelzésű nyerges vontató. A mögötte közlekedő kisbusz az álló járművet jobbról próbálta kikerülni, végül azonban nekiütközött.

Ugyan a helyszínre gyorsan kiérkeztek a tatabányai hivatásos tűzoltók, akik a kisbuszból roncsvágóval, feszítővágó berendezéssel, valamint kéziszerszámok segítségével kiszabadították a beszorult személyeket, de két moldáv férfi életet vesztette. A hat sérültet a mentőszolgálat munkatársai szállították kórházba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában