hosszabbítás

2021.01.26. 21:47

Továbbra is rács mögött marad a nő, aki koreaiakat fosztott ki Komáromban

Az ügyészség indítványa alapján meghosszabbította a bíróság a nő letartóztatását, aki munkásszállásokról lopott.

Kemma.hu

Letöltendő börtönbüntetést kaphat az a nő, aki ellopta egy oroszlányi munkásszállón élő ismerősének pénztárcáját, majd bankkártyájával készpénzt vett fel.

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról beszámoltunk, az elkövető 2019-ben hatszor, 2020-ban egyszer lopott komáromi apartmanházakból, munkásszállásokról és hotelből, ahonnan koreai és mongol állampolgárok értékeit, pénztárcát, készpénzt, iratokat, bankkártyákat vitte el.

A 2019-es esetek közül a legsúlyosabb esetben december 30-án hajnali 4 óra körüli időben bement a komáromi munkásszállásként működő apartmanház egyik szobájába, ahonnan egy koreai állampolgár dolgait lopta el 1 millió 505 ezer 276fotint értékben. Elvitte a sértett hátizsákját, benne a sértett mobiltelefonjával, Notebookkal és tartozékaival, merevlemezzel, pendrive-val, sértett személyazonosító igazolványával, útlevelével és vezetői engedélyével, pénztárcájával, 2000 euro készpénzével együtt.

A nő a lopások miatt 2020. január 3-tól letartóztatásban volt, amelyet a másodfokú bíróság 2020. március 5-én megszüntetett. A tolvaj ezután sem állt le, és 2020. március 27-ről 28-ra virradóan egy komáromi hotel szobájába surrant be, onnan egy koreai állampolgár válltáskáját, benne pénztárcával, iratokkal, bankkártyákkal és készpénzzel vitte el. A sértett kára 232 ezer forintra rúgott. Az elvett egyik bankkártyával kétszer vásárolt egy komáromi dohányboltban 1.310 és 3 ezer 380forint értékben, illetve egyszer a bankkártya letiltását követően megpróbált fizetni 1320 forintért.

A nő ellen több rendbeli lopás miatt indult a bírósági eljárás, letartóztatását az ügyészség ismételt indítványára a nyomozási bíró 2020. március 31-én ismét elrendelte, majd ennek határidejét legutóbb 2021. január 31-ig meghosszabbította.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, a Tatabányai Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatás újabb két hónappal történő hosszabbítására. A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a nő letartóztatását a Tatabányai Járásbíróság 2021. január 26-án tartott ülésén további 2 hónappal, március 31-ig meghosszabbította. A gyanúsított a végzéssel szemben fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában