ez hihetetlen!

2021.01.28. 10:07

Lopott kocsival ment külföldi körútra barátnőjével a kisbéri tolvaj

A többszörös visszaeső tolvaj ezúttal egy márkás kocsit lopott el, majd barátnőjével számos országot bejártak vele. A férfi letartóztatásának hosszabbítását kérte az ügyészség indítványában.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A nagyobb értékre elkövetett lopás miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a tolvaj letartóztatásának meghosszabbítását a bűnismétlés veszélye miatt, valamint a terheltnek az eljárásban való jelenlétének biztosítására – tudtuk meg dr. Horváth Sándor helyettes ügyészségi szóvivőtől a tavaly ősszel történt autólopás kapcsán.

Az indítvány szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2020. szeptember 20-án, az éjjeli órákban egy kisbéri lakóház elől ellopott egy márkás személygépkocsit. A tulajdonos a gépkocsiban hagyta az indítókulcsot, így a tolvajnak könnyű dolga volt.

Ezután a barátnőjéhez hajtott, akivel Szlovákián keresztül Ausztriába, Németországba, Hollandiába, majd Belgiumba is elmentek a lopott kocsival, amit a férfi később el akart adni.

Mindeközben a kisbéri rendőrség a gépkocsi körözését rendelte el, valamint a férfival szemben is elfogatóparancsot adott ki. Ennek alapján a német hatóságok vonták eljárás alá a járművet, akik a gépkocsit lefoglalták. A férfi ezt követően 2020. október 6-án nemzetközi vonattal utazott haza, amikor a hegyeshalmi vasútállomáson történő határátlépésre jelentkezésekor a nyomozó hatóság bűnügyi őrizetbe vette.

A férfival szemben két további büntetőeljárás bírósági szakban van lopás miatt. Mint megtudtuk, a férfit legutóbb a bíróság 2018-ban különös és többszörös visszaesőként lopás bűntette miatt 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2018. augusztus 31-én szabadult. Ezt követően, 2020. június 3-án a bíróság a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el azzal, hogy a terhelt Kisbér közigazgatási területét nem hagyhatja el.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását 2020. október 8-án rendelte el, majd legutóbb február 8-ig meghosszabbította annak határidejét. A Komáromi Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatás határidejének újabb két hónappal történő meghosszabbítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában