bűnügy

2021.01.24. 12:30

Sokkoló felvétel – kamera elé állt a Bolyaiban megkéselt Márk

A 14 éves áldozat először szólalt meg nyilvánosság előtt. Márk a késelés pillanatairól is mesélt, és arról is, hogy érzi magát jelenleg.

Kemma.hu

Forrás: Tv2 Tények

Először szólalt meg a nyilvánosság előtt az a 14 éves fiú, akit tavaly december 9-én életveszélyesen megkéselt egy osztálytársa a tatabányai Bolyai-iskolában. Márk és édesanyja a TV2 Tényeknek mesélt a sokkoló eseményekről. Mint elhangzott: a fiú és agresszív osztálytársa, Rajmund nem voltak jóban, de Márk nem tudja, mi vezetett odáig, hogy osztálytársa kést rántson.

– Mentünk fel a lépcsőn, és az osztályterem előtt a jobb zsebéből előrántotta a kést, és megszúrt. Utána beszaladtam az osztályba, mert nem tudtam, mit csináljak. Felhúztam a pulcsimat, láttam, hogy vérzik a seb, fogtam folyamatosan, hogy ne vérezzen annyira – idézte fel a szörnyű pillanatokat a14 éves fiú.

Márk hozzátette, hogy a brutális tett után a tanárok kérdezgették Rajmundot, miért volt nála a kés. Rajmund akkor kifejtette: célzottan azért vitte az eszközt, hogy megszúrja osztálytársát. Mint kiderült, a késelővel korábban is voltak problémák: körzőt szurkált másokba.

Édesanyja eközben el is sírta magát a kamerák előtt a felidézett emlékek miatt. Mint elmondta, sokkot kapott, amikor megtudtam, hogy fiát megkéselték. Az asszonyt a munkahelyén riasztották, kollégái is azt mondták neki később, hogy embert még így nem láttak összezuhanni.

Márk újra jár iskolába, de vannak még rémálmai az eset miatt. A fiút a történtek miatt szülei kísérik iskolába és onnan haza.

Ahogy arról beszámoltunk, a késelő fiút tette után két nappal letartóztatta a bíróság, amely ellen a fiú védője és törvényes képviselője fellebbezett a döntés ellen. Információk szerint a fiú egy lány miatt rántott kést, és halállistát is vezetett tervezett áldozatairól.

Egy meg nem nevezett személy egyébként egy sokkoló hangfelvételt küldött a TV2-nek azokról a pillanatokról, amikor a 14 éves fiút megszúrta osztálytásra. A felvételen hallható, ahogy Márk a hasát ért szúrás után szívszaggatóan ordít a fájdalomtól: „Megszúrt! Belémszúrta a kést! ”

A háttérben egy lány hangja is hallatszik, ahogy odaszól a késelőnek: „Normális vagy?”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában