ítélet

2021.01.30. 07:00

Jogerősen is 7 év börtönt kapott az erőszaktevő tárkányi rém

A férfi megerőszakolt egy magatehetetlen 16 éves lányt. Ügyét másodfokon tárgyalták, az ítélet jogerős.

Kemma.hu

A 16 éves áldozat édesanyja szerint a férfi még csak bocsánatot sem kért tőlük, és tagadta, hogy bármit is tett volna.

Forrás: TV2

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nyugdíjas korú férfi fia buliján gyalázta meg az akkor 16 éves fiatal lányt. A sértett párja érettségijét ünnepelték 2019. június 29-én a fiú barátjánál, amelyen részt vett még két barátjuk, valamint a vendéglátó édesapja is – a vádlott –, aki szintén a házban lakott. Az este folyamán a társaság tagjaival együtt a lány is nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, ami miatt a barátja a földszinti szobába vitte őt, majd mind a ketten elaludtak.

Az apa az éjszaka folyamán bement a szobába és a lány alkoholfogyasztásából eredő védekezésre képtelen állapotát kihasználva, az ágyon fekvő lánnyal közösült. A férfi tudta, hogy a cselekmény elkövetésének idején a sértett a 18. életévét még nem töltötte be.

A Komáromi Járásbíróság 2020. szeptember 21-én meghozott elsőfokú ítéletében a férfit szexuális erőszak bűntette miatt 7 év fegyházbüntetésre ítélte, 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Ezen túl véglegesen eltiltotta minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől, aminek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezhetné. A járásbíróság az ítélet kihirdetésekor elrendelte a vádlott letartóztatását. Akkor a vádlott fellebbezett a döntés ellen.

Az áldozat és édesanyja is ott volt az elsőfokú tárgyaláson, utóbbi a Borsnak azt mondta, hogy szörnyű érzés volt újra találkozni a férfivel, aki a mai napig nem kért bocsánatot tőlük.

– Sőt, még azt állította, hogy ő nem csinált ilyet, de az egyik szavával ütötte a másikat. Végül a szakértői vizsgálatok alapján sikerült elítélni – tette hozzá a megkönnyebbült édesanya, aki eleinte el sem akarta hinni az egészet. Mint mondta, nem nézte volna ki ezt a szörnyűséget a férfiből. A lány is nehezen dolgozta, dolgozza fel a történteket, pszichológus segítségét is kérték.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a 2021. január 28-án tartott másodfokú tárgyalásán az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, így az jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában