még időben!

2021.01.29. 10:19

26 éves öngyilkosjelölt nőt mentettek meg a tatabányai terepjárósok

Tragikus esethez riasztották a tatabányai terepjárós önkénteseket csütörtök este Győrbe.

Kemma.hu

Forrás: Magyar Mentőkutyások Mentésirányítási Központja/Facebook

Csütörtök este 19 órakor érkezett hívás a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesülethez a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Magyar Mentőkutyások Mentésirányító Központjából, miszerint eltűnt egy 26 éves, öngyilkossággal fenyegetőző nő Győrben, aki az eltűnése előtt gyógyszereket vett be.

– Három társammal azonnal útnak indultunk, hogy segítsünk a kutatásban. A helyzetet az öngyilkossági szándék mellett az időjárás is nehezítette, szakadt az eső és a hó, és egyre csökkent a hőmérséklet – mondta el Körösladányi Zsombor, az egyesület elnöke.

Az önkéntesek hamar a helyszínre értek, és a helyszínen lévő kutatócsapattal karöltve rövid időn belül meg is találták a fiatal nőt.

– Szerencsére gyorsan a nyomára bukkantunk a hölgynek, aki egy gát alatt volt, a gyógyszerektől kábán és nagyon kihűlve. Eléggé csúszott a terep, így nem volt könnyű dolgunk, de végül sikerült kihúznunk onnan, majd azonnal izolációs fóliába tekertük, hogy mihamarabb felmelegedjen. Ezt követően átadtuk a mentőknek, mi pedig hazaindultunk – avat be az ügy részleteibe Zsombor.

Idén nem ez az első eset, hogy valaki tragikus lépésre szánja el magát: nemrég Tatán mentettek meg a rendőrök egy szintén huszonéves nőt, Tatabányán egy katonának és a rendőrök beavatkozásának köszönheti életét egy férfi, aki újévkor akart véget vetni az életének, egy másik férfi pedig Komáromban akart a Dunába ugrani öngyilkossági szándékkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában