ítélet

2020.12.27. 17:23

Magatehetetlen nőt gyalázott meg, 5 évet kapott az esztergomi erőszaktevő

Másodfokon tárgyalták annak a férfinek az ügyét, aki a nyílt utcán erőszakolt meg egy alvó nőt Esztergomban.

Kemma.hu

Forrás: TV2 Tények

Jogerősen befejeződött az az ügy, amelyben az Esztergomi Járási Ügyészség a szexuális erőszak bűntette miatt bíróság elé állította azt a férfit, aki egy virágágyásban alvó nőt erőszakolt meg.

Amint arról beszámoltunk, a férfi augusztus 8-án hajnali 2 óra körül ittas állapotban a Simor János utcában sétált. Ekkor észrevette a nőt, aki az egyik kocsma előtt egy virágágyásban aludt. így előbb önkielégítést végzett, majd az alvó sértett alsóruházatát lehúzta és vele közösült. A rendőrök ekkor érték tetten őt.

A Tények helyszíni riportjában elhangzott, hogy a férfit felizgatta a rövidnadrágos nő látványa, ezért nem bírt megálljt parancsolni vágyainak. A riportban megszólalt egy helyi férfi, aki elmondta: a fiatal nő az egyik közeli szórakozóhelyről jött ki ittas állapotban, majd elaludt. Ekkor ért oda az elkövető, több társával együtt.

Hozzátette, hogy az események közben a szomszédos tömbházból lettek figyelmesek a fura zajokra, ekkor értesítették a rendőröket, akik gyorsan megérkeztek a helyszínre, és elfogták az erőszakolót.

Az elkövetőt az ügyészség szeptember 4-én állította bíróság elé. Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a férfit öt év börtönbüntetésre, és hat év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet kihirdetését követen az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását elrendelte.

A kihirdetett ítéletet és a letartóztatást elrendelő végzést az ügyész akkor tudomásul vette, a vádlott és védő az ítélettel szemben enyhítés végett fellebbezést jelentettek be, így az ügy másodfokon folytatódott. Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlott és a védő fellebbezése alapján eljárva az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, így az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában